Hemköp

Ramen med räkor och kokos

4 PORT,1 TIMME

60 min

Ramen med räkor och kokos

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg räkor
1 l vatten
2 msk finhackad färsk
ingefära
1 citrongräs
1 dl kokosgrädde
4 msk tahini (sesampasta)
3 msk gochujang
3 msk japansk soja
4 portioner ramennudlar,
torkade eller färska
2 små pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 löskokta ägg
2 msk rostade sesamfrön,
gärna vita och svarta

Gör så här

1. Skala räkorna.

2. Koka upp vattnet och tillsätt räkskal, ingefära och bankat citrongräs.

3. Låt småkoka och reducera till ungefär 1 liter.

4. Sila av och smaksätt buljongen med salt, kokosgrädde, tahini, gochugaru och soja.

5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka pak choi ca 30 sekunder i nudelvattnet.

6. Häll buljong i skålarna. Tillsätt nudlar, pak choi, lök och räkor. Toppa med löskokt ägg, koriander och sesamfrön.

Hemköp chat icon