4 PORT,1 TIMME
60 min
Portioner: 4
1 kg räkor
1 l vatten
2 msk finhackad färsk
ingefära
1 citrongräs
1 dl kokosgrädde
4 msk tahini (sesampasta)
3 msk gochujang
3 msk japansk soja
4 portioner ramennudlar,
torkade eller färska
2 små pak choi
3 finstrimlade salladslökar
1 kruka koriander
4 löskokta ägg
2 msk rostade sesamfrön,
gärna vita och svarta
1. Skala räkorna.
2. Koka upp vattnet och tillsätt räkskal, ingefära och bankat citrongräs.
3. Låt småkoka och reducera till ungefär 1 liter.
4. Sila av och smaksätt buljongen med salt, kokosgrädde, tahini, gochugaru och soja.
5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka pak choi ca 30 sekunder i nudelvattnet.
6. Häll buljong i skålarna. Tillsätt nudlar, pak choi, lök och räkor. Toppa med löskokt ägg, koriander och sesamfrön.