Risonito med sparris och parmesan

Recept på en krämig och somrig ”risotto” fast gjord på risoni-pasta, toppad med sparris och parmesanost.

25 min

10 ingredienser


Köpklart recept för totalt

142,14 kr

Risonito med sparris och parmesan
  • 400 g

    risoni

  • 0.5 st

    gul lök

  • 1 påse

    pinjenötter

  • 250 g

    grön sparris

  • 1 dl

    riven parmesan eller grana padano

  • 1.5 dl

    hackad bladpersilja

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Ingredienser

  • 400 g

    risoni

  • 0.5 st

    gul lök

  • 1 påse

    pinjenötter

  • 250 g

    grön sparris

  • 1 dl

    riven parmesan eller grana padano

  • 1.5 dl

    hackad bladpersilja

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Koka upp risoni enligt instruktioner på paketet.

2. Finhacka löken och stek på svag värme i 5 minuter.

3. Rosta pinjenötter i en torr, het panna. Skaka pannan så att de inte bränns.

4. Skölj och bryt sparrisen enligt tips.

5. Värm upp en grillpanna (det går även bra med vanlig stekpanna) på medel- till hög värme.
6. Pensla sparrisen med olivolja och grilla på tvärs mot räfflorna i 3–5 minuter. Vänd på dem då och då.

7. Häll av vattnet från risonin och vänd tillbaka i kastrullen och blanda ner löken.

8. Vänd i crème fraiche och riven parmesan, rör runt tills risonin har fått en krämig konsistens. Smaka upp med salt och peppar.

9. Häll över i en stor skål eller på ett fat.

10. Hacka bladpersilja och vänd ner i skålen.

11. Skär sparrisen i 3–4 bitar per stjälk och lägg i salladen (spara några knoppar att garnera med).



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

142,14 kr

Köpklart recept för

142,14 kr