Riz au lait med kardemumma, granatäpple & pistagenötter

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

60 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

336,05 kr

Riz au lait med kardemumma, granatäpple & pistagenötter
  • 1.75 dl

    grötris

  • 1 st

    vaniljstång

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 tsk

    stötta kardemummakärnor

  • 2 st

    äggulor

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    granatäppelkärnor (1 dl)

  • 1 dl

    hackade pistagenötter

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1.75 dl

    grötris

  • 1 st

    vaniljstång

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 2 dl

    vispgrädde

  • 0.75 dl

    strösocker

  • 1 nypa

    salt

  • 0.5 tsk

    stötta kardemummakärnor

  • 2 st

    äggulor

  • 1 msk

    smör

  • 1 st

    granatäppelkärnor (1 dl)

  • 1 dl

    hackade pistagenötter

Allergiinformation

mjölkprotein, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Häll riset i en tjockbottnad kastrull. Skär ett längsgående snitt i vaniljstången.  Skrapa ner fröna i kastrullen och lägg ner stången. Tillsätt mjölk, grädde, socker och kardemumma. Koka upp och låt sjuda försiktigt under lock på låg värme i 30–40 minuter. Rör om då och då.

2. Ta upp vaniljstången. Rör ner äggulor och smör. Rör om i cirka 2 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna. Toppa med granatäpplekärnor och pistagenötter. Servera ljummen.

Ta en genväg!  Köp färdig risgrynsgröt, värm och blanda i äggulorna, smöret och kardemumman.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

336,05 kr

Köpklart recept för

336,05 kr