Hemköp

Riz au lait med kardemumma, granatäpple & pistagenötter

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019

60 min

Riz au lait med kardemumma, granatäpple & pistagenötter

Ingredienser

  • 1.75 dl
    grötris
  • 1 st
    vaniljstång
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 0.75 dl
    strösocker
  • 1 nypa
    salt
  • 0.5 tsk
    stötta kardemummakärnor
  • 2 st
    äggulor
  • 1 msk
    smör
  • 1 st
    granatäppelkärnor (1 dl)
  • 1 dl
    hackade pistagenötter

Gör så här

1. Häll riset i en tjockbottnad kastrull. Skär ett längsgående snitt i vaniljstången.  Skrapa ner fröna i kastrullen och lägg ner stången. Tillsätt mjölk, grädde, socker och kardemumma. Koka upp och låt sjuda försiktigt under lock på låg värme i 30–40 minuter. Rör om då och då.

2. Ta upp vaniljstången. Rör ner äggulor och smör. Rör om i cirka 2 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna. Toppa med granatäpplekärnor och pistagenötter. Servera ljummen.

Ta en genväg!  Köp färdig risgrynsgröt, värm och blanda i äggulorna, smöret och kardemumman.

6 portioner

Hemköp chat icon