Röd coleslaw
Ge coleslaw en färgstark twist! Den här röda varianten med krispig rödkål, friskt äpple och morot är både vacker och smakrik. Dressingen med matyoghurt, majonnäs och skånsk senap ger en krämig balans med lagom sting. Klar på bara 15 minuter – perfekt som fräscht tillbehör till julbordet, grillat eller buffén. En enkel rätt som gör måltiden både mer färgglad och mer spännande.
15 min
6 ingredienser
Köpklart recept för totalt
70,90 kr
0.25 st
rödkålshuvud
1 st
äpple
1 st
morot
2 dl
matyoghurt
2 msk
majonnäs
1 msk
skånsk senap (eller annan grovkorning senap)
Allergiinformation
laktos
Ingredienser
0.25 st
rödkålshuvud
1 st
äpple
1 st
morot
2 dl
matyoghurt
2 msk
majonnäs
1 msk
skånsk senap (eller annan grovkorning senap)
Allergiinformation
laktos
Gör så här
1. Hyvla rödkålen i fina strimlor med en mandolin eller osthyvel. Skala och riv moroten samt skär äpplet i bitar.
2. Blanda yoghurt, majonnäs och senap i en skål och blanda ner grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar.
Servera direkt eller låt stå i kylen en stund medan du förbereder resten av julbordet. Då hinner rödkålen mjukna en aning och såsen får en djupare smak.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
70,90 kr
Köpklart recept för
70,90 kr