Röd coleslaw

Ge coleslaw en färgstark twist! Den här röda varianten med krispig rödkål, friskt äpple och morot är både vacker och smakrik. Dressingen med matyoghurt, majonnäs och skånsk senap ger en krämig balans med lagom sting. Klar på bara 15 minuter – perfekt som fräscht tillbehör till julbordet, grillat eller buffén. En enkel rätt som gör måltiden både mer färgglad och mer spännande.

15 min

6 ingredienser


Köpklart recept för totalt

70,90 kr

Röd coleslaw
  • 0.25 st

    rödkålshuvud

  • 1 st

    äpple

  • 1 st

    morot

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 2 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    skånsk senap (eller annan grovkorning senap)

Allergiinformation

laktos

Ingredienser

  • 0.25 st

    rödkålshuvud

  • 1 st

    äpple

  • 1 st

    morot

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 2 msk

    majonnäs

  • 1 msk

    skånsk senap (eller annan grovkorning senap)

Allergiinformation

laktos

Gör så här

1. Hyvla rödkålen i fina strimlor med en mandolin eller osthyvel. Skala och riv moroten samt skär äpplet i bitar.

2. Blanda yoghurt, majonnäs och senap i en skål och blanda ner grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar.

Servera direkt eller låt stå i kylen en stund medan du förbereder resten av julbordet. Då hinner rödkålen mjukna en aning och såsen får en djupare smak.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

70,90 kr

Köpklart recept för

70,90 kr