Hemköp

Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten

30 min

Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten

Ingredienser

BOTTEN

  • 4 dl
    riven blomkål
  • 3 dl
    riven ost
  • 1 st
    litet ägg
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

RÖDBETSKRÄM

  • 500 g
    förkokta rödbetor
  • 2 dl
    kokta kikärtor
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    pressad citron
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOPPING

  • 2 stjälkar
    svartkål
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 dl
    grovhackade valnötter
  • 1 st
    granatäpple (kärnorna)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret.

3. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 minuter.

4. Mixa rödbetor med kikärtor, vitlök och smaka av med pressad citron, salt och peppar.

5. Riv svartkålen i mindre bitar och vänd i olivolja.

6. Toppa blomkålsbotten med rödbetskräm och svartkål och grädda ytterligare ca 5 minuter. Strö över rostade valnötter och granatäpplekärnor.

4 portioner

Hemköp chat icon