Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

217,50 kr

Rödbets- & svartkålspizza på blomkålsbotten

BOTTEN

  • 4 dl

    riven blomkål

  • 3 dl

    riven ost

  • 1 st

    litet ägg

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

RÖDBETSKRÄM

  • 500 g

    förkokta rödbetor

  • 2 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    pressad citron

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING

  • 2 stjälkar

    svartkål

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 dl

    grovhackade valnötter

  • 1 st

    granatäpple (kärnorna)

Ingredienser

BOTTEN

  • 4 dl

    riven blomkål

  • 3 dl

    riven ost

  • 1 st

    litet ägg

  • 0.5 tsk

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

RÖDBETSKRÄM

  • 500 g

    förkokta rödbetor

  • 2 dl

    kokta kikärtor

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 msk

    pressad citron

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TOPPING

  • 2 stjälkar

    svartkål

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 dl

    grovhackade valnötter

  • 1 st

    granatäpple (kärnorna)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.

2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret.

3. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 minuter.

4. Mixa rödbetor med kikärtor, vitlök och smaka av med pressad citron, salt och peppar.

5. Riv svartkålen i mindre bitar och vänd i olivolja.

6. Toppa blomkålsbotten med rödbetskräm och svartkål och grädda ytterligare ca 5 minuter. Strö över rostade valnötter och granatäpplekärnor.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

217,50 kr

Köpklart recept för

217,50 kr