Rödbets- & pepparrotsgravad lax

Grava din egen lax till jul med det här fantastiska receptet. Den här laxen får kratig smak av pepparrot och rödbeta och smakar magiskt. Inte minst så är den otroligt vacker på julbordet. God jul!

20 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

41,74 kr

Rödbets- & pepparrotsgravad lax
  • 1.3 kg

    laxfilé utan skinn

  • 1 dl

    havssalt eller flingsalt

  • 1 dl

    socker

  • 2 tsk

    grovmalen vitpeppar

  • 1 st

    skalad och mixad rödbeta

  • 1 dl

    finriven pepparrot

  • 1 kruka

    kruka persilja

Ingredienser

  • 1.3 kg

    laxfilé utan skinn

  • 1 dl

    havssalt eller flingsalt

  • 1 dl

    socker

  • 2 tsk

    grovmalen vitpeppar

  • 1 st

    skalad och mixad rödbeta

  • 1 dl

    finriven pepparrot

  • 1 kruka

    kruka persilja

Gör så här

1. Blanda ihop salt, socker och peppar.

2. Strö hälften av blandningen i botten på en plåt och hälften av mixad rödbeta och riven pepparrot.

3. Lägg laxsidan med ”skinnsida” neråt, strö över resterande blandning och resten av rödbeta och pepparrot.

4. Täck med plastfilm och ställ kallt i 2 dygn.

5. Toppa med hackad persilja vid servering.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

41,74 kr

Köpklart recept för

41,74 kr