Grundreceptet på rödbetsbiffar är lätt och huvudingrediensen är såklart inget mindre än rödbetor! Äggen och majsstärkelsen gör rödbetsbiffarna lättare att forma. Och snåla inte med salt och peppar då rödbetorna är naturligt söta. Även parmesanosten i detta recept bidrar med en härlig sälta och umamismak.
De här rödbetsbiffarna serverar du tillsammans med en härlig sallad, med ris, potatis eller som tillbehör till ditt favoritkött. Avsluta sedan med en god och krämig sås som pricken över i:et.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
96,57 kr
3 st
rödbeta
3 dl
riven parmesanost
1 dl
havregryn
0.5 dl
majsstärkelse
1 st
rödlök
2 st
vitlöksklyfta
2 st
ägg
2 tsk
torkad timjan
0.5 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
rapsolja (till stekning)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
3 st
rödbeta
3 dl
riven parmesanost
1 dl
havregryn
0.5 dl
majsstärkelse
1 st
rödlök
2 st
vitlöksklyfta
2 st
ägg
2 tsk
torkad timjan
0.5 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
salt
1 nypa
svartpeppar
1 msk
rapsolja (till stekning)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 200˚
2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs försiktigt i rapsolja tills mjuk och genomskinlig.
3. Skala och riv rödbetan grovt. Krama ur så mycket saft från rödbetan som möjligt.
4. Blanda den rivna rödbetan tillsammans med den stekta löken, grovriven parmesanost, havregryn, maizena, ägg och kryddor. Låt gärna blandningen stå i 30 minuter.
5. Forma biffar och stek i rapsolja tills de är gyllene på båda sidor.
6. Flytta över till en bakplåtspapperklädd ugnsplåt och grädda i ugnen i 10 minuter.
Tips! Stek rödbetsbiffarna i omgångar, lägg dem inte för tätt i stekpannan så de får en fin stekyta innan de går in i ugnen. För en hälsosam måltid kan du servera rödbetsbiffarna med sallad, blomkåls- eller broccoliris.
Köpklart recept för totalt
96,57 kr
Köpklart recept för
96,57 kr