Hemköp

Rödbetsbiffar med parmesan

30 min

Rödbetsbiffar med parmesan

Portioner: 4

Ingredienser

BIFFAR:
3 rödbetor
3 dl riven parmesanost
1 dl havregryn
½ dl maizena
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 tsk torkad timjan
½ tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
svartpeppar
rapsolja

TILL SERVERING:
grönsallad
matyoghurt
ev. klyftpotatis eller valfria gryn

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200˚.

2. BIFFAR: Finhacka löken och vitlöken. Fräs försiktigt i rapsolja tills mjukt och genomskinligt. Skala och riv rödbetan grovt. Krama ur så mycket saft från rödbetan som möjligt. Blanda den rivna rödbetan tillsammans med löken, grovriven parmesanost, havregryn, maizena, ägg och kryddor. Låt gärna blandningen stå i 30 minuter.

3. Forma biffar och stek i rapsolja tills de är gyllene på båda sidor. Flytta över till en bakplåtspapperklädd ugnsplåt och grädda i ugnen i 10 minuter.

4. Servera med sallad och matyoghurt. För en extra mättande måltid, servera med klyftpotatis eller quinoasallad.

Hemköp chat icon