Rödbetsgravad lax med dill- och pepparrotssås

Recept från Garants midsommarguide. Grava din egen lax med rivna rödbetor, salt, socker, peppar och färsk dill. Vår rödbetsgravade lax är enkel att göra med fryst laxfilé och klar efter 24–48 timmar i kylen. En festlig favorit till midsommarbordet!

20 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

239,59 kr

Rödbetsgravad lax med dill- och pepparrotssås
  • 600 g

    fryst laxfilé

  • 2 st

    medelstora rödbetor, rivna

  • 2 msk

    salt

  • 2 msk

    strösocker

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    färsk dill, finhackad

  • 1 burk

    dill- och pepparrotssås

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 600 g

    fryst laxfilé

  • 2 st

    medelstora rödbetor, rivna

  • 2 msk

    salt

  • 2 msk

    strösocker

  • 1 tsk

    svartpeppar

  • 0.5 kruka

    färsk dill, finhackad

  • 1 burk

    dill- och pepparrotssås

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

  1. Tina laxen långsamt i kylskåp över natten om den är fryst.

  2. Förbered gravningen: blanda rivna rödbetor, salt, socker, peppar och finhackad dill. Lägg laxen i en plastpåse eller form och täck helt med blandningen. Förslut väl.  

  3. Grava laxen: låt stå i kylskåp i minst 24 timmar, gärna upp till 48 timmar, och vänd gärna laxen någon gång under tiden.

  4. Ta ut laxen, skrapa bort rödbetsblandningen och torka lätt med hushållspapper. Skär i tunna skivor.  

  5. Lägg upp på fat och servera med färdig dill- och pepparrotssås. Toppa gärna med lite extra dill.  



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

239,59 kr

Köpklart recept för

239,59 kr