Hemköp

Rödbetspicklade ägg med rädisor

Äggen får vacker färg av en rödbetslag. Toppa dem med en röra på fetaost, crème fraiche och äggula och till sist lite gröna örter. Psst! Rödbetan är i säsong i april.

60 min

Rödbetspicklade ägg med rädisor

Ingredienser

  • 6 st
    ägg
  • 1 st
    rödbeta
  • 6 dl
    vatten
  • 4 dl
    strösocker
  • 2 dl
    ättika
  • 0.5 tsk
    salt
  • 75 g
    fetaost
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 strut
    rädisor, några till garnering
  • 0.5 kruka
    gräslök

Gör så här

1. Skala och riv rödbetan och blanda sedan med vatten, socker, ättika och salt. Sjud rödbetslagen i 30 minuter och låt sedan svalna. Sila slutligen bort rödbetsbitarna.

2. Fyll en kastrull med vatten och lägg i äggen. Låt koka i cirka 7 minuter och häll därefter bort vattnet. Låt äggen svalna helt. Skala och lägg sedan ner äggen i rödbetslagen och ställ i kylskåp 4 timmar eller över natten.

3. Skala och skär rädisorna polkabetorna i tunna skivor. Lägg sedan i iskallt vatten. Ta upp äggen ur lagen, dela i halvor och gröp försiktigt ur gulan med hjälp av en liten sked. Mixa äggulor, crème fraiche och fetaost. Smaka av med en nypa salt. Klicka eller spritsa tillbaka krämen ovanpå ägghalvorna och placera på ett fat.

4. Ta upp rädisorna (eller polkabetorna) från vattenbadet och placera en tunn skiva på varje ägghalva. Avsluta med finhackad gräslök eller valfria örter.

6 portioner

Hemköp chat icon