Rödbetspicklade ägghalvor med Västerbottensostkräm

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från Hemlagat, vinter 2019.

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

120,71 kr

Rödbetspicklade ägghalvor med Västerbottensostkräm
  • 6 st

    ägg, hårdkokta

  • 1.5 st

    rödbetor

  • 5 dl

    vatten

  • 2 dl

    äppelcidervinäger

  • 0.25 st

    gul lök, skivad

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 0.5 tsk

    senapsfrön, gula och bruna

OSTKRÄM

  • 50 g

    Västerbottensost, riven

  • 3 msk

    crème fraiche

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 fp

    krasse till garnering

Ingredienser

  • 6 st

    ägg, hårdkokta

  • 1.5 st

    rödbetor

  • 5 dl

    vatten

  • 2 dl

    äppelcidervinäger

  • 0.25 st

    gul lök, skivad

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 0.5 tsk

    senapsfrön, gula och bruna

OSTKRÄM

  • 50 g

    Västerbottensost, riven

  • 3 msk

    crème fraiche

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 fp

    krasse till garnering

Gör så här

1. Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet, koka upp och låt sjuda med locket på glänt i ca 20 minuter. Sila bort rödbetorna och spar rödbetsvattnet.

2. Koka upp rödbetsvattnet med vinäger, lök, socker och senapsfrön tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Lägg äggen i en glasburk och häll över lagen så att de täcks. Låt stå i minst en timme.

3. OSTKRÄM: Rör ihop Västerbottensost, crème fraiche, salt och svartpeppar. Skär äggen i halvor och spritsa på ostkrämen. Garnera med krasse.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

120,71 kr

Köpklart recept för

120,71 kr