Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från Hemlagat, vinter 2019.
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
120,71 kr
6 st
ägg, hårdkokta
1.5 st
rödbetor
5 dl
vatten
2 dl
äppelcidervinäger
0.25 st
gul lök, skivad
0.5 dl
strösocker
0.5 tsk
senapsfrön, gula och bruna
OSTKRÄM
50 g
Västerbottensost, riven
3 msk
crème fraiche
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 fp
krasse till garnering
6 st
ägg, hårdkokta
1.5 st
rödbetor
5 dl
vatten
2 dl
äppelcidervinäger
0.25 st
gul lök, skivad
0.5 dl
strösocker
0.5 tsk
senapsfrön, gula och bruna
OSTKRÄM
50 g
Västerbottensost, riven
3 msk
crème fraiche
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
1 fp
krasse till garnering
1. Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet, koka upp och låt sjuda med locket på glänt i ca 20 minuter. Sila bort rödbetorna och spar rödbetsvattnet.
2. Koka upp rödbetsvattnet med vinäger, lök, socker och senapsfrön tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Lägg äggen i en glasburk och häll över lagen så att de täcks. Låt stå i minst en timme.
3. OSTKRÄM: Rör ihop Västerbottensost, crème fraiche, salt och svartpeppar. Skär äggen i halvor och spritsa på ostkrämen. Garnera med krasse.
Köpklart recept för totalt
120,71 kr
Köpklart recept för
120,71 kr