Hemköp

Rödbetspicklade ägghalvor med Västerbottensostkräm

Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från Hemlagat, vinter 2019.

30 min

Rödbetspicklade ägghalvor med Västerbottensostkräm

Ingredienser

  • 6 st
    ägg, hårdkokta
  • 1.5 st
    rödbetor
  • 5 dl
    vatten
  • 2 dl
    äppelcidervinäger
  • 0.25 st
    gul lök, skivad
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 0.5 tsk
    senapsfrön, gula och bruna

OSTKRÄM

  • 50 g
    Västerbottensost, riven
  • 3 msk
    crème fraiche
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 1 fp
    krasse till garnering

Gör så här

1. Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vattnet, koka upp och låt sjuda med locket på glänt i ca 20 minuter. Sila bort rödbetorna och spar rödbetsvattnet.

2. Koka upp rödbetsvattnet med vinäger, lök, socker och senapsfrön tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Lägg äggen i en glasburk och häll över lagen så att de täcks. Låt stå i minst en timme.

3. OSTKRÄM: Rör ihop Västerbottensost, crème fraiche, salt och svartpeppar. Skär äggen i halvor och spritsa på ostkrämen. Garnera med krasse.

12 portioner

Hemköp chat icon