40 min
Portioner: 4
400 g färska rödbetor
1 avokado
2 dl kokt quinoa
8 cornichons
2 msk små kapris
2 salladslökar
1,5 msk dijonsenap
2 msk god olivolja
1 kruka timjan
1 kg småpotatis
3 msk rapsolja
1 dl majonnäs
65 g ruccola
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 °. Dela potatisen i klyftor och blanda med rapsolja på en plåt, salta. Rosta tills de är gyllene.
2. Skala rödbetorna och riv dem på den grova sidan på rivjärnet. Lägg i ett durkslag, salta, vänd runt och låt stå.
3. Hacka salladslök fint. Hacka cornichons och kapris grovt. Spara lite till servering. Hacka halva timjankrukan.
4. Mosa avokadon. Blanda avokado, quinoa, salladslök, kapris, cornichons, olivolja, dijonsenap och hackad timjan till en jämn smet.
5. Krama ur lite vätska ur rödbetorna och blanda ned i röran, smaka av med salt och peppar.
6. Gör luftiga biffar. Garnera med cornichons, kapris, timjan och servera med rostad potatis, majonnäs och ruccola.