Hemköp

Rödbetssoppa med fetaost och fröknäcke

20 min

Rödbetssoppa med fetaost och fröknäcke

Portioner: 4

Ingredienser

Fröknäcke:
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
½ tsk salt
2 dl hett vatten
½ dl matolja
1 tsk flingsalt

Rödbetssoppa:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g skalade och grovt rivna rödbetor
1 l vatten + 2 tärningar grönsaksbuljong
salt och peppar
saft från ½ citron
150 g fetaost
50 g valnötter
1 svarvad eller grovriven rå rödbeta

Gör så här

1. Fröknäcke: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt hett vatten och matolja, blanda väl.

2. Lägg mellan två bakplåtspapper på en plåt och tryck eller kavla ut till ett jämnt tunt lager. Strössla över lite flingsalt och grädda i 150° ca 45 minuter eller tills torrt och gyllene.

3. Rödbetssoppa: Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt rödbetor, vatten och buljongtärningar. Koka ca 10 minuter tills rödbetorna är mjuka.

4. Mixa med stavmixer och smaka av med salt, peppar och citron.

5. Toppa med smulad fetaost, valnötter och svarvad rödbeta.

6. Servera med fröknäcke.

Hemköp chat icon