Rödbetssoppa med ingefära och chili

Recept från Hemlagat, Höst 2017

20 min

1 gul lök
1 msk smör
4 kokta, skalade rödbetor
8 dl grönsaksbuljong
1 bit ingefära
1 röd chili, spanskpeppar
salt
malen svart peppar

SOJA CRÈME FRAICHE
2 dl soja crème fraiche
1 tsk gurkmeja

TILLBEHÖR
2 dl surkål
2 kvistar repad rosmarin

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Ingredienser

1 gul lök
1 msk smör
4 kokta, skalade rödbetor
8 dl grönsaksbuljong
1 bit ingefära
1 röd chili, spanskpeppar
salt
malen svart peppar

SOJA CRÈME FRAICHE
2 dl soja crème fraiche
1 tsk gurkmeja

TILLBEHÖR
2 dl surkål
2 kvistar repad rosmarin

Allergiinformation

mjölkprotein, laktos och soja

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret i en stor kastrull.

2. Tärna ner rödbetorna och häll på grönsaksbuljongen.

3. Skala och riv ingefäran, hacka chilin och lägg ner i soppan. Koka upp soppan och sjud ett par minuter.

4. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

5. Servera soppan med soja crème fraiche och surkål. Toppa med rosmarin och lite surkål.