Hemköp

Rödingfilé med citron - och gurksås2

Recept från i säsong: april 2016

30 min

Rödingfilé med citron - och gurksås2

Ingredienser

  • 400 g
    rödingfilé i fyra portionsbitar
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    röd caviar
  • 1 knippe
    dill

CITRON- OCH GURKSÅS

  • 1 tärning
    fiskbuljong
  • 3 dl
    vatten
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    citron, saften från
  • 1 st
    gurka

POTATISPURÉ

  • 400 g
    potatis, skalad
  • 80 g
    smör
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Koka potatisen och mosa till en puré med smöret och mjölken. Smaka av med salt.

3. Koka ihop fiskbuljong med vatten och crème fraiche tills ca 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt.

4. Skala och tärna gurkan i centimeterstora tärningar, lägg i såsen.

5. Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fi sken och baka i ugn 5 min. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.

6. Koka upp såsen, tillsätt stenbitsrommen och servera med potatispuré och röding, garnera med dill.

4 portioner

211,15 kr
Hemköp chat icon