Recept från i säsong: april 2016
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
239,70 kr
400 g
rödingfilé i fyra portionsbitar
1 tsk
salt
1 msk
smör
1 msk
röd caviar
1 knippe
dill
CITRON- OCH GURKSÅS
1 tärning
fiskbuljong
3 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1 st
citron, saften från
1 st
gurka
POTATISPURÉ
400 g
potatis, skalad
80 g
smör
1.5 dl
mjölk
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
400 g
rödingfilé i fyra portionsbitar
1 tsk
salt
1 msk
smör
1 msk
röd caviar
1 knippe
dill
CITRON- OCH GURKSÅS
1 tärning
fiskbuljong
3 dl
vatten
2 dl
crème fraiche
1 st
citron, saften från
1 st
gurka
POTATISPURÉ
400 g
potatis, skalad
80 g
smör
1.5 dl
mjölk
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Koka potatisen och mosa till en puré med smöret och mjölken. Smaka av med salt.
3. Koka ihop fiskbuljong med vatten och crème fraiche tills ca 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt.
4. Skala och tärna gurkan i centimeterstora tärningar, lägg i såsen.
5. Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fi sken och baka i ugn 5 min. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.
6. Koka upp såsen, tillsätt stenbitsrommen och servera med potatispuré och röding, garnera med dill.
Köpklart recept för totalt
239,70 kr
Köpklart recept för
239,70 kr