Rödingfilé med citron - och gurksås2

Recept från i säsong: april 2016

30 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

239,70 kr

Rödingfilé med citron - och gurksås2
  • 400 g

    rödingfilé i fyra portionsbitar

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    röd caviar

  • 1 knippe

    dill

CITRON- OCH GURKSÅS

  • 1 tärning

    fiskbuljong

  • 3 dl

    vatten

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    citron, saften från

  • 1 st

    gurka

POTATISPURÉ

  • 400 g

    potatis, skalad

  • 80 g

    smör

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

  • 400 g

    rödingfilé i fyra portionsbitar

  • 1 tsk

    salt

  • 1 msk

    smör

  • 1 msk

    röd caviar

  • 1 knippe

    dill

CITRON- OCH GURKSÅS

  • 1 tärning

    fiskbuljong

  • 3 dl

    vatten

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    citron, saften från

  • 1 st

    gurka

POTATISPURÉ

  • 400 g

    potatis, skalad

  • 80 g

    smör

  • 1.5 dl

    mjölk

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Koka potatisen och mosa till en puré med smöret och mjölken. Smaka av med salt.

3. Koka ihop fiskbuljong med vatten och crème fraiche tills ca 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt.

4. Skala och tärna gurkan i centimeterstora tärningar, lägg i såsen.

5. Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fi sken och baka i ugn 5 min. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.

6. Koka upp såsen, tillsätt stenbitsrommen och servera med potatispuré och röding, garnera med dill.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

239,70 kr

Köpklart recept för

239,70 kr