Rödkåls- och rödbetssoppa med fetaostkräm

Vi behöver färg i vintertid. Den här soppan påminner om rysk borsjtj.

35 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

146,40 kr

Rödkåls- och rödbetssoppa med fetaostkräm
  • 1 st

    gul lök

  • 400 g

    rödbetor

  • 400 g

    rödkål

  • 1 l

    vatten

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 2 st

    lagerblad

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    nymalen svartpeppar

  • 150 g

    fetaost

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 knippe

    timjan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

  • 1 st

    gul lök

  • 400 g

    rödbetor

  • 400 g

    rödkål

  • 1 l

    vatten

  • 2 st

    grönsaksbuljongtärningar

  • 2 st

    lagerblad

  • 1 msk

    vitvinsvinäger

  • 0.5 tsk

    salt

  • 2 krm

    nymalen svartpeppar

  • 150 g

    fetaost

  • 1 dl

    crème fraiche

  • 1 knippe

    timjan

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Skala och finhacka löken. Ansa och skala rödbetorna och riv dem på det grövsta på rivjärnet. Strimla rödkålen fint.

2. Fräs löken i smöret några minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt rödbetor och rödkål och fortsätt fräsa en stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerbladen, koka upp och låt sjuda på låg värme under lock ca 15–20 minuter. Smaka av med vinäger, salt och nymalen svartpeppar.

3. Smula fetaosten och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

4. Servera soppan i skålar och klicka i fetaostkrämen. Toppa med timjan.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

146,40 kr

Köpklart recept för

146,40 kr