Vi behöver färg i vintertid. Den här soppan påminner om rysk borsjtj.
35 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
146,40 kr
1 st
gul lök
400 g
rödbetor
400 g
rödkål
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
2 st
lagerblad
1 msk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
150 g
fetaost
1 dl
crème fraiche
1 knippe
timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1 st
gul lök
400 g
rödbetor
400 g
rödkål
1 l
vatten
2 st
grönsaksbuljongtärningar
2 st
lagerblad
1 msk
vitvinsvinäger
0.5 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
150 g
fetaost
1 dl
crème fraiche
1 knippe
timjan
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Skala och finhacka löken. Ansa och skala rödbetorna och riv dem på det grövsta på rivjärnet. Strimla rödkålen fint.
2. Fräs löken i smöret några minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt rödbetor och rödkål och fortsätt fräsa en stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerbladen, koka upp och låt sjuda på låg värme under lock ca 15–20 minuter. Smaka av med vinäger, salt och nymalen svartpeppar.
3. Smula fetaosten och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
4. Servera soppan i skålar och klicka i fetaostkrämen. Toppa med timjan.
Köpklart recept för totalt
146,40 kr
Köpklart recept för
146,40 kr