Hemköp

Rödkålssallad med äpple, fetaost och valnötter

Rödkålssallad med krämig fetaost, krispiga valnötter och med friskheten från äpplen. Toppa med en snabbt egengjord dressing, mums! Det här enkla receptet på rödkål fungerar utmärkt att äta bara som den är, men den är även god till bland annat tunt skivad rökt kalkon eller skinka.

20 min

Rödkålssallad med äpple, fetaost och valnötter

Ingredienser

  • 600 g
    rödkål
  • 2 dl
    valnötter
  • 2 st
    röda äpplen, t ex Aroma
  • 1 fp
    fetaost
  • 0.5 st
    citron (lite raspat skal från)
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    nymald svartpeppar

Gör så här

1. Skiva kålen supertunt på en japansk mandolin eller med hjälp av en hyvel. Rödkål är en prisvärd och supergod råvara, så ös på!

2. Lägg den tunt skivade kålen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Sila av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.

3. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna under omrörning.

4. Kärna ur äpplena men behåll skalet på. Skär äpplena i stora stavar.

5. Arrangera kål, äppelstavar och valnötter på ett stort fat. Smula över fetaosten och lite raspat citronskal.

Dressing: Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Ringla den över salladen och servera.

4 portioner

Hemköp chat icon