Rödkålssallad med krämig fetaost, krispiga valnötter och med friskheten från äpplen. Toppa med en snabbt egengjord dressing, mums! Det här enkla receptet på rödkål fungerar utmärkt att äta bara som den är, men den är även god till bland annat tunt skivad rökt kalkon eller skinka.
20 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
78,23 kr
600 g
rödkål
2 dl
valnötter
2 st
röda äpplen, t ex Aroma
1 fp
fetaost
0.5 st
citron (lite raspat skal från)
3 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
600 g
rödkål
2 dl
valnötter
2 st
röda äpplen, t ex Aroma
1 fp
fetaost
0.5 st
citron (lite raspat skal från)
3 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
1 nypa
salt
1 nypa
nymald svartpeppar
1. Skiva kålen supertunt på en japansk mandolin eller med hjälp av en hyvel. Rödkål är en prisvärd och supergod råvara, så ös på!
2. Lägg den tunt skivade kålen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Sila av vattnet och låt kålen rinna av väl på en kökshandduk.
3. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna under omrörning.
4. Kärna ur äpplena men behåll skalet på. Skär äpplena i stora stavar.
5. Arrangera kål, äppelstavar och valnötter på ett stort fat. Smula över fetaosten och lite raspat citronskal.
Dressing: Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Ringla den över salladen och servera.
Köpklart recept för totalt
78,23 kr
Köpklart recept för
78,23 kr