Hemköp

Rödtunga Walewska

40 min

Rödtunga Walewska

Portioner: 4

Ingredienser

4 filéer av rödtunga eller annan plattfisk ca 600 g
salt och peppar
2 ½ dl vitt vin
2 ½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
3 äggula
25 gram smör
salt
några droppar tabasco

POMMES DUCHESSE:
1 ½ kg mjölig potatis
100 g smör
4 äggulor
salt och peppar
2 delade hummerstjärtar
4 hummerklor
8 skivor tryffel eller annan svamp, t ex champinjoner
sugarsnaps
inlagd rödlök

Gör så här

1. Salta och peppra fiskfiléerna, lägg i ugnsfast form, på varandra två och två.

2. Koka upp vitt vin, vatten och fiskbuljongtärning, häll över fisken och lägg på folie, ställ i ugn på 150° i 10 minuter.

3. Ta ut fisk och låt svalna, sila av spadet och ställ fi sken åt sidan.

4. Smält ihop smör och vetemjöl i en kastrull och häll på spadet under omrörning.

5. Koka upp och tillsätt grädden, koka upp igen, sänk värmen och sjud tills ca ½ av vätskan kokat bort, ca 20 minuter.

6. Ta av från värmen och vispa i smör och äggulor en i taget. Smaka av med salt och tabasco.

7. Koka potatisen, passera och blanda med smör, salt och peppar. När moset svalnat lite, rör i äggulorna en i sänder. Lägg i spritspåse.

8. Dela fi sken längs med så man får fyralånga dubbelfiléer.

9. Spritsa pommes duchesse på tallrik eller i ugnsform, lägg fi sken bredvid och sätt in i ugnen på 225°, övervärme, i ca 5 minuter tills moset har fått färg.

10. Ta ut ur ugn, häll sås på fi sken, garnera med hummer, tryffel, sugarsnaps och lök.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon