Hemköp

Rökig pumpaburgare med grönkålschips

6 SMÅBURGARE, 40 MIN

0 min

Rökig pumpaburgare med grönkålschips

Portioner: 4

Ingredienser

1 butternutpumpa
2 msk olja
1 msk smör
2 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk citronsaft
6 färska timjankvistar
1 pkt haloumi, skivad
6 små hamburgerbröd
½ msk torkad timjan
salt

PAPRIKARÖRA:
2 grillade paprikor
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
½ tsk rökt paprikapulver
2 msk majonnäs

GRÖNKÅLSCHIPS:
1 knippe grönkål, stammen bortskuren
1 msk olja
ev 1 tsk lökpulver

Gör så här

1. GRÖNKÅLSCHIPS: Sätt ugnen på 150°. Dela grönkålsbladen i bitar. Skölj och torka
noga. Massera varje bit med olja. Lägg glest på plåt med bakplåtspapper, salta och strö på lökpulver. Rosta 20-25 min, tills de är krispiga. Vänd på plåten efter halva tiden. Upprepa med all kål.

2. Mixa paprika, olja, chili- och paprikapulver slätt. Blanda med majonnäs, smaka av med salt.

3. Skala pumpan och skär i 6 skivor, ca 1 ½ cm tjocka. Lättast är att använda den smala delen. Värm upp olja i en panna och stek pumpa och vitlök. Tillsätt smör, spiskummin och paprika. Ös med smöret tills pumpan är mjuk rakt igenom. Smaka av med salt och citronjuice.

4. Stek haloumin på medelvärme i olja och låt rinna av på papper. Stek bröden i lite smör. Servera burgarna med paprikakräm, haloumi, grönkålschips, timjan och svartpeppar.

Hemköp chat icon