Hemköp
SvgIconSearch

Rökta skaldjur med aioli

SvgIconTime20 min
Rökta skaldjur med aioli
SvgIconCutleryPortioner: 4

Ingredienser

500 g räkor med skal
500 g musslor
färska örter
flingsalt

TILLBEHÖR:
aioli eller majonnäs
rökflis från al, äpple, körsbär

Gör så här

1. Starta röken eller grillen, försök att få värmen i rökutrymmet så nära 85° som möjligt.

2. Lägg skaldjuren i perforerade aluminiumformar, smaksätt med flingsalt och färska örter. Ställ faten i röken eller grillen och rök dem 10–15 min.

3. Skaldjuren är klara när de blivit varma i mitten och fått fin färg och smak.

4. Servera skaldjuren med aioli och bröd.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon