Hemköp

Rostad spetskål med vinägerdressing & örter

Recept från i säsong, december 2018

30 min

Rostad spetskål med vinägerdressing & örter

Ingredienser

  • 1 st
    klyftad spetskål (8 klyftor)
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 dl
    majonnäs
  • 0.75 dl
    äppelcidervinäger
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 st
    finhackad rödlök
  • 1 knippe
    hackad persilja
  • 1 msk
    hackad körvel

Gör så här

1. Sätt ugnen på̊ grill 250°.

2. Lägg klyftorna på galler, pensla med olja och ugnsrosta ca 10 min tills gyllene.

3. Vispa ihop majonnäs med vinäger, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg kålklyftorna på ett fat, ringla över dressing och toppa med lök, persilja och körvel.

8 portioner

Hemköp chat icon