Hemköp

Rostade grönsaker med yoghurt & kikärtor

40 min

Rostade grönsaker med yoghurt & kikärtor

Portioner: 4

Ingredienser

250 g jordärtskocka
250 g potatis
250 g broccoli eller romanesco
250 g brysselkål
2 msk olivolja
1 tsk salt

TOPPING:
1 förpackning kokta kikärtor
3 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen kanel
1 tsk malen paprika
1 nypa chilipulver
sesamfrö
havssalt

TILL SERVERING:
turkisk yoghurt
grönkålssallad
chimichurri
tunnbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. Skölj och rensa alla grönsaker noggrant men behåll skalet. Skär potatisen i mindre båtar, halvera brys- selkålen och jordärtskockorna, bryt broccolin i buketter och hacka stam- men i 2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt och ringla över olja och salt.

3. Baka i ugnen i 25–30 minuter eller tills de är gyllene och lite brända i kanterna.

4. Skölj under tiden kikärtorna i vatten. Häll i en stekpanna tillsammans med oljan, kryddorna och fröna. Värm upp på medelvärme under omrörning och låt det sjuda i några minuter. Smaka av.

5. Lägg en stor klick yoghurt i botten av varje tallrik. Toppa med rostade grönsaker, kryddiga kikärtor och lite grönkålssallad. Servera gärna med en klick chimichurri och ett tunnbröd vid sidan av.

Hemköp chat icon