Hemköp

Rostat surdegsbröd med ljumma päron, ädelostkräm & valnötter

20 min

Rostat surdegsbröd med ljumma päron, ädelostkräm & valnötter

Portioner: 4

Ingredienser

2 hårda päron, gärna av sorten conference
1–2 msk smör
4 skivor surdegsbröd
½ dl valnötter
4 dadlar
4 skivor julskinka

ÄDELOSTSKRÄM:
140 g ädelost
200 g cream cheese
1 msk honung

Gör så här

1. Mosa samman ingredienserna till ädelostkrämen.

2. Skiva päronen i centimetertjocka skivor. Stek dem gyllene i smör någon minut på varje sida. Lyft av och lägg på en tallrik och låt svalna lite.

3. Stek bröden någon minut på varje sida tills de blivit lite rostade.

4. Rosta valnötterna i en torr panna och hacka dem grovt.

5. Kärna ur dadlarna och hacka dem fint.

6. Lägg två̊ skivor päron på varje brödskiva. Klicka över lite ädelostkräm och toppa med skinka, rostade valnötter och hackade dadlar.

Hemköp chat icon