Lax är ju ett måste på julbordet, och gravar du den dessutom i saffran och apelsin, så får den en oemotståndlig smak av jul.
20 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
70,86 kr
1 st
färsk laxfilé, med skinn
0.5 dl
salt
1 dl
socker
1 g
saffran
1 msk
vitpeppar, mortlad
1 msk
fänkålsfrö, mortlade
0.5 st
apelsin, juice och zest från
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1 st
färsk laxfilé, med skinn
0.5 dl
salt
1 dl
socker
1 g
saffran
1 msk
vitpeppar, mortlad
1 msk
fänkålsfrö, mortlade
0.5 st
apelsin, juice och zest från
Allergiinformation
fisk eller skaldjur
1. Torka av laxen och lägg i en form med kanter, skinnsidan ner.
2. Blanda ihop salt, socker, saffran, mortlad peppar, fänkål och apelsinzest.
3. Strö över kryddblandningen över fisken, använd allt och ha gärna mer blandning där fisken är som tjockast. Pressa sedan över apelsinjuicen.
4. Täck fisken med plastfilm och låt den stå ute 1 timme innan du ställer den i kylen.
5. Låt stå i kyl, minst 1-2 dygn. Vänd gärna filén efter halva tiden.
6. Ta ut och häll av spadet. Servera laxen i tunna skivor, gärna med en smarrig sås till!
Köpklart recept för totalt
70,86 kr
Köpklart recept för
70,86 kr