Det är klart att du kan ta med en chokladask till julfirandet. Men bra mycket roligare blir det med en burk saffranspicklad blomkål. Tar bara 15 min!
15 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
78,30 kr
1 msk
matolja
1 g
saffran (2 påsar)
2 dl
socker
2 dl
ättika 12%
3 dl
vatten
500 g
blomkål med blad, skurna i buketter
5 cm
ingefära
1 st
skivad röd chili
1 msk
matolja
1 g
saffran (2 påsar)
2 dl
socker
2 dl
ättika 12%
3 dl
vatten
500 g
blomkål med blad, skurna i buketter
5 cm
ingefära
1 st
skivad röd chili
1. Värm olja och saffran i en kastrull några minuter på medelhög värme.
2. Tillsätt socker, ättika och vatten, och koka upp så att sockret löser sig.
3. Lägg i små buketter av blomkål, ingefära och chili. Täck med plastfilm eller lock och låt svalna i rumstemperatur. Lägg över blomkål med spad i en glasburk med lock och ställ svalt.
Köpklart recept för totalt
78,30 kr
Köpklart recept för
78,30 kr