Saftiga grötfrallor

Härliga frallor som bakas med både vetemjöl och havregryn. Reslutatet blir extra saftiga och välsmakande frallor.

Tips! För att tillaga grötfrallorna i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 5 min på 235 grader.

80 min

Saftiga grötfrallor

Ingredienser

  • 1.5 dl
    havregryn
  • 2.5 dl
    vatten
  • 50 g
    smör
  • 2.5 dl
    mjölk
  • 1 pk
    jäst
  • 0.5 dl
    sirap
  • 2 tsk
    salt
  • 2 tsk
    brödkryddor
  • 13 dl
    vetemjöl

TOPPING

  • 1 st
    ägg
  • 1 msk
    solrosfrön
  • 1 msk
    havreflingor

Gör så här

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.

2. Smula ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Häll över i en stor bunke, rör ner sirap, salt och brödkryddor och arbeta därefter ner mjölet. Bearbeta degen smidig tills den släpper kanten av bunken.

3. Jäs under bakduk i 30 minuter. Baka ut till små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg och strö över havreflingor, pumpa- eller solroskärnor.

4. Grädda i ugn på 250° i 6–8 minuter (eller i airfryer på 235° i ca 5 minuter). Låt svalna på plåt.

24 portioner