Härliga frallor som bakas med både vetemjöl och havregryn. Reslutatet blir extra saftiga och välsmakande frallor.
Tips! För att tillaga grötfrallorna i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 5 min på 235 grader.
80 min
TOPPING
1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.
2. Smula ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Häll över i en stor bunke, rör ner sirap, salt och brödkryddor och arbeta därefter ner mjölet. Bearbeta degen smidig tills den släpper kanten av bunken.
3. Jäs under bakduk i 30 minuter. Baka ut till små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg och strö över havreflingor, pumpa- eller solroskärnor.
4. Grädda i ugn på 250° i 6–8 minuter (eller i airfryer på 235° i ca 5 minuter). Låt svalna på plåt.
24 portioner