Sallad med hyvlad fänkål, citron, persika och mozzarella

Krispigt möter surt och sött. Servera som en del av en plockmiddag eller som lätt lunch, gärna med rostat surdegsbröd till.

30 min

8 ingredienser


Köpklart recept för totalt

182,43 kr

Sallad med hyvlad fänkål, citron, persika och mozzarella
  • 2 st

    fänkål

  • 2 st

    citroner

  • 2 st

    mozzarella

  • 1 kruka

    mynta

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 300 g

    persika

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 2 st

    fänkål

  • 2 st

    citroner

  • 2 st

    mozzarella

  • 1 kruka

    mynta

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 300 g

    persika

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Ta fram mozzarellan och låt ligga i rumstemperatur en stund så den inte är helt kall vid servering.

2. Kärna ur och skär persikan i bitar.

3. Ansa fänkålen och skär bort den hårda stammen i mitten. Hyvla mycket tunt, gärna på mandolin. Tvätta citronerna och riv zesten från båda och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda zest, citronsaft och en nypa flingsalt med fänkålen och lägg upp på ett fat.

4. Lägg på persikan och mozzarellan riven i bitar. Plocka bladen från myntan och strö över. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och nymalen peppar. Servera.

Tips! Ersätt persikan med annan söt frukt, t ex vattenmelon eller jordgubbar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

182,43 kr

Köpklart recept för

182,43 kr