Hemköp

Sallad med hyvlad fänkål, citron, persika och mozzarella

Krispigt möter surt och sött. Servera som en del av en plockmiddag eller som lätt lunch, gärna med rostat surdegsbröd till.

30 min

Sallad med hyvlad fänkål, citron, persika och mozzarella

Ingredienser

  • 2 st
    fänkål
  • 2 st
    citroner
  • 2 st
    mozzarella
  • 1 kruka
    mynta
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 300 g
    persika
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Ta fram mozzarellan och låt ligga i rumstemperatur en stund så den inte är helt kall vid servering.

2. Kärna ur och skär persikan i bitar.

3. Ansa fänkålen och skär bort den hårda stammen i mitten. Hyvla mycket tunt, gärna på mandolin. Tvätta citronerna och riv zesten från båda och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda zest, citronsaft och en nypa flingsalt med fänkålen och lägg upp på ett fat.

4. Lägg på persikan och mozzarellan riven i bitar. Plocka bladen från myntan och strö över. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och nymalen peppar. Servera.

Tips! Ersätt persikan med annan söt frukt, t ex vattenmelon eller jordgubbar.

4 portioner