Hemköp

Kålsallad med apelsinvinägrett & karamelliserade valnötter

Recept från i säsong, december 2017

70 min

Kålsallad med apelsinvinägrett & karamelliserade valnötter

Ingredienser

  • 500 g
    strimlad brysselkål
  • 0.5 st
    strimlad spetskål
  • 0.25 st
    strimlad rödkål
  • 1 st
    apelsin i skivor
  • 1 st
    granatäpple (kärnorna)

APELSINVINÄGRETT

  • 1 st
    pressad apelsin + skal
  • 1 dl
    olivolja
  • 0.5 dl
    äppelcidervinäger
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    salt

KARAMELLISERADE VALNÖTTER

  • 100 g
    valnötter
  • 2 msk
    flytande honung
  • 1 nypa
    flingsalt

Gör så här

1. Strimla kålen och blanda i en stor bunke med apelsinskivor och granatäpplekärnor.

2. Vispa samman vinägretten och blanda med kålen och låt stå ca 30 minuter.

3. Rosta valnötterna i en stekpanna, häll över honungen och låt karamellisera. Häll över flingsalt och låt svalna på smörpapper. Toppa på salladen.

4 portioner

172,56 kr
Hemköp chat icon