Kålsallad med apelsinvinägrett & karamelliserade valnötter
Recept från i säsong, december 2017
70 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
159,41 kr
500 g
strimlad brysselkål
0.5 st
strimlad spetskål
0.25 st
strimlad rödkål
1 st
apelsin i skivor
1 st
granatäpple (kärnorna)
APELSINVINÄGRETT
1 st
pressad apelsin + skal
1 dl
olivolja
0.5 dl
äppelcidervinäger
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
salt
KARAMELLISERADE VALNÖTTER
100 g
valnötter
2 msk
flytande honung
1 nypa
flingsalt
Ingredienser
500 g
strimlad brysselkål
0.5 st
strimlad spetskål
0.25 st
strimlad rödkål
1 st
apelsin i skivor
1 st
granatäpple (kärnorna)
APELSINVINÄGRETT
1 st
pressad apelsin + skal
1 dl
olivolja
0.5 dl
äppelcidervinäger
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
salt
KARAMELLISERADE VALNÖTTER
100 g
valnötter
2 msk
flytande honung
1 nypa
flingsalt
Gör så här
1. Strimla kålen och blanda i en stor bunke med apelsinskivor och granatäpplekärnor.
2. Vispa samman vinägretten och blanda med kålen och låt stå ca 30 minuter.
3. Rosta valnötterna i en stekpanna, häll över honungen och låt karamellisera. Häll över flingsalt och låt svalna på smörpapper. Toppa på salladen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
159,41 kr
Köpklart recept för
159,41 kr