Hemköp
SvgIconSearch

Kålsallad med apelsinvinägrett & karamelliserade valnötter

Recept från i säsong, december 2017

SvgIconTime70 min
Kålsallad med apelsinvinägrett & karamelliserade valnötter

Ingredienser

  • 500 g
    strimlad brysselkål
  • 0.5 st
    strimlad spetskål
  • 0.25 st
    strimlad rödkål
  • 1 st
    apelsin i skivor
  • 1 st
    granatäpple (kärnorna)

APELSINVINÄGRETT

  • 1 st
    pressad apelsin + skal
  • 1 dl
    olivolja
  • 0.5 dl
    äppelcidervinäger
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    salt

KARAMELLISERADE VALNÖTTER

  • 100 g
    valnötter
  • 2 msk
    flytande honung
  • 1 nypa
    flingsalt

Gör så här

1. Strimla kålen och blanda i en stor bunke med apelsinskivor och granatäpplekärnor.

2. Vispa samman vinägretten och blanda med kålen och låt stå ca 30 minuter.

3. Rosta valnötterna i en stekpanna, häll över honungen och låt karamellisera. Häll över flingsalt och låt svalna på smörpapper. Toppa på salladen.

SvgIconCart4 portioner

211,48 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon