45 min
Portioner: 4
SALSA ROJA:
3 plommontomater
1⁄2 skivad silverlök
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk Chipotles en adobo, Garant
1 dl vatten
1⁄2 tsk oregano
1⁄2 msk råsocker
1 tsk salt svartpeppar
TOTOPOS:
4 majstortilla, ca 15 cm/diametern
olja att fritera i
1. Hetta upp ugnen till 200°.
2. Lägg hela tomater på ett bakplåtspapper och rosta ca 25 minuter.
3. Hetta upp olja i en panna med hög kant, lägg i lök och vitlök, stek mjuka under omrörning utan att de får färg. Tillsätt chili, tomater, vatten och övriga ingredienser. Sjud i 5 minuter, mixa salsan slät och kyl ner.
4. Dela tortillabröd i kvartar eller åttondelar.
5. Hetta upp olja till ca 170°.
6. Friterar några totopos åt gången, lyft ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.