Det är choklad, det är kola, det är salt, sött och knapriga jordnötter i en helt otrolig kombination. Mästerkocken Catarina König kan absolut julgodis.
10 min
1. Mät upp en halv burk sötad kondenserad mjölk i en kastrull.
2. Sätt plattan på medelhög värme, bryt i den mörka chokladen och lägg i smöret. Sänk temperaturen när det börjar smälta och låt allt gå ihop till en fin smet.
3. Finhacka jordnötter.
4. Häll ner nöthacket i den smälta chokladröran och rör om.
5. Ta fram en form som är ca 15x15 cm i diameter. Lägg i ett bakplåtspapper och se till att det går upp över kanterna.
6. Lägg ut Dumlekolor i botten av formen. Häll sedan över fudgeblandningen och se till att smeten hamnar runt om och mellan alla kolor. När all smet är på, gör du ytan jämn med en slickepott och strör sedan över lite flingsalt.
7. Ställ svalt i ett par timmar och skär i bitar när den svalnat helt.
20 portioner