Hemköp

Salviakakor

Påminner om klassikern brysselkex; i dessa kavlas blad av färsk salvia in.

30 min

Salviakakor

Ingredienser

MÖRDEG

  • 2.25 dl
    vetemjöl
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 100 g
    smör

SALVIAKAKOR

  • 10 blad
    salvia + små salviablad att kavla in
  • 2 msk
    strösocker

Gör så här

Mördeg: 1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i matberedare eller bunke.

2. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.

3. Vira in degen i plastfolie och låt vila en stund i kylskåp.

Salviakakor: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut mördegen till en rulle, ca 4–5 cm i diameter.

2. Mortla salviabladen med strösockret och rulla degrullen i blandningen.

3. Skär centimetertjocka skivor av degen och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Kavla eller tryck fast några salviablad ovanpå.

4. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 8–10 min.

16 portioner

Hemköp chat icon