Salviakakor

Påminner om klassikern brysselkex; i dessa kavlas blad av färsk salvia in.

30 min

7 ingredienser


Köpklart recept för totalt

172,65 kr

Salviakakor

MÖRDEG

  • 2.25 dl

    vetemjöl

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 100 g

    smör

SALVIAKAKOR

  • 10 blad

    salvia + små salviablad att kavla in

  • 2 msk

    strösocker

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

MÖRDEG

  • 2.25 dl

    vetemjöl

  • 0.5 dl

    strösocker

  • 1 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 100 g

    smör

SALVIAKAKOR

  • 10 blad

    salvia + små salviablad att kavla in

  • 2 msk

    strösocker

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

Mördeg: 1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i matberedare eller bunke.

2. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.

3. Vira in degen i plastfolie och låt vila en stund i kylskåp.

Salviakakor: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut mördegen till en rulle, ca 4–5 cm i diameter.

2. Mortla salviabladen med strösockret och rulla degrullen i blandningen.

3. Skär centimetertjocka skivor av degen och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Kavla eller tryck fast några salviablad ovanpå.

4. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 8–10 min.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor


Köpklart recept för totalt

172,65 kr

Köpklart recept för

172,65 kr