Påminner om klassikern brysselkex; i dessa kavlas blad av färsk salvia in.
30 min
7 ingredienser
Köpklart recept för totalt
172,65 kr
MÖRDEG
2.25 dl
vetemjöl
0.5 dl
strösocker
1 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
100 g
smör
SALVIAKAKOR
10 blad
salvia + små salviablad att kavla in
2 msk
strösocker
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
MÖRDEG
2.25 dl
vetemjöl
0.5 dl
strösocker
1 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
100 g
smör
SALVIAKAKOR
10 blad
salvia + små salviablad att kavla in
2 msk
strösocker
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
Mördeg: 1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i matberedare eller bunke.
2. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg.
3. Vira in degen i plastfolie och låt vila en stund i kylskåp.
Salviakakor: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut mördegen till en rulle, ca 4–5 cm i diameter.
2. Mortla salviabladen med strösockret och rulla degrullen i blandningen.
3. Skär centimetertjocka skivor av degen och lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Kavla eller tryck fast några salviablad ovanpå.
4. Ställ plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 8–10 min.
Köpklart recept för totalt
172,65 kr
Köpklart recept för
172,65 kr