Hemköp

Scones med rökt lax och färskost

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

SCONES:
7–8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, tärnat
3 dl mjölk

FYLLNING:
200 g rökt lax i skivor
200 g färskost

TOPPING:
2 msk blandade frön (solros, pumpa, sesam)
½ msk matolja
½ msk soja
Dill
Huvudsallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

3. Blanda i smör och finfördela med fingrarna, tillsätt mjölken och rör samman till en slät deg.

4. Smöra 12–14 små formar och grädda ca 10 minuter.

5. Värm olja och soja i en panna och stek blandade frön ett par minuter.

6. Halvera sconesen och servera med färskost, sallad, rökt lax och frön.