Scones med ramslök och ost

Scones behöver inte vara söta! Sväng ihop en matig variant till mellis eller helgfrukost, vi lovar att det blir succé. Just de här är smaksatta med vårens första ramslök, men finhackad vårlök eller gräslök blir också bra.

Tips! För att tillaga sconsen i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 10 min på 215 grader.

30 min

Scones med ramslök och ost

Ingredienser

  • 50 g
    färsk ramslök
  • 5 dl
    mjöl
  • 1.5 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 100 g
    kallt smör, i små kuber
  • 150 g
    ost
  • 1.5 dl
    mjölk

TILL SERVERING

  • 1 pk
    smör
  • 1 fp
    färskost
  • 1 st
    tomat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°C (eller airfryern på 215°C).

2. Hacka ramslöken fint.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp snabbt in smöret, lämna lite klumpar.

4. Tillsätt ramslöken och nästan all ost, men spara lite att toppa med. Rör i mjölken med en slev. Arbeta degen så lite som möjligt, den ska bara precis formas ihop.

5. Vält ut degen på en mjölad yta och tryck lätt med handflatan tills ca 3 cm tjock. Stansa ut runda scones eller skär i 8-10 bitar.

6. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och toppa med resten av osten.

7. Grädda näst högst upp i ugnen i ca 12 minuter tills gyllene (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).

8. Servera genast med smör eller färskost och tomat.

8 portioner