4 port, ca 30 minuter
30 min
Portioner: 4
4 portionsbitar sejfilé ca 160 g/st.
1 msk dijonsenap
1 äggula
2 msk panko eller ströbröd
salt
Puré:
700 g mjölig potatis
3 msk smör
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
salt och peppar
1 msk riven pepparrot
Tomatdressing:
2 kvisttomater
1 msk olivolja
1 msk finstrimlad bladpersilja
salt och peppar
1. Skala potatisen och koka potatisen nästan färdig, (sönderkokt potatis ger sämre puré).
2. Ånga av potatisen och pressa den sedan genom potatispress i en varm bunke.
3. Tillsätt smör, salt och peppar. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Rör ner den heta gräddmjölken i den pressade potatisen, lite i taget. Vispa ihop till en luftig puré.
4. Tärna tomaterna i ca 1-1,5 cm stora tärningar. Värm olivoljan och vänd ner tomaterna, smaka av med salt och peppar, avsluta med strimlad persilja.
5. Blanda senapen med äggulan. Salta fisken, pensla med senapsblandningen på ovansidan och strö över panko.
6. Baka fisken i 170° ca 4-5 min, servera med potatispuré och tomatdressingen.