Recept från I säsong, nr 5 / 2019
40 min
Portioner: 10
1 förp kokta kikärter (380 g, avrunnen vikt ca 230 g)
1 1⁄2 dl havregryn (55 g)
1⁄2 dl linfrön
1 msk fiberhusk
2 krm salt
2 tsk torkad rosmarin
1⁄2 dl olivolja
1 dl kokande vatten
1⁄2 dl sesamfrön
2 krm flingsalt
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
3. Lägg kikärter, havregryn, linfrön, fiberhusk, salt och rosmarin i en matberedare. Kör till ett smul.
4. Tillsätt olja och vatten och kör igen till en slät deg.
5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen ända ut i kanterna. Dra bort det övre pappret, strö över sesamfrön och flingsalt, lägg på pappret igen och kavla lätt. Ta bort pappret.
6. Skåra med en degskrapa eller kniv till långa sticks.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter eller tills det är torrt. Låt svalna på galler.