Shakshuka på färskpotatis

Vi tar ett kliv österut och svänger ihop en kryddig shakshuka, där ägg pocheras i tomatsås och blir en frukost/lunch/middag att äta med ett gott bröd och kanske lite starkt te? Dessutom innehåller detta recept på shakshuka svensk färskpotatis för en riktig pangkombination!

40 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

133,68 kr

Shakshuka på färskpotatis
  • 800 g

    färskpotatis, kokt

  • 2 st

    knipplök

  • 150 g

    riven lagrad ost

  • 4 st

    stora ägg

  • 1 påse

    spenat

  • 1 st

    liten chili, finhackad

  • 20 g

    smör

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 msk

    bladpersilja, hackad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter, laktos och ägg

Ingredienser

  • 800 g

    färskpotatis, kokt

  • 2 st

    knipplök

  • 150 g

    riven lagrad ost

  • 4 st

    stora ägg

  • 1 påse

    spenat

  • 1 st

    liten chili, finhackad

  • 20 g

    smör

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 msk

    bladpersilja, hackad

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    peppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter, laktos och ägg

Gör så här

1. Börja med att skära potatisen i skivor, inte för tunna.

2. Skiva löken i tunna skivor.

3. Smält smöret i en stekpanna (det blir enklast i en nonstick-panna) och tillsätt oljan.

4. Stek potatis, chili och lök tills de får en gyllene färg.

5. Pressa/mosa potatisen med en slev så den plattas till.

6. Tillsätt spenaten och den rivna osten.

7. Knäck äggen över potatisen och ringla över lite olivolja. Salta och peppra och sätt på ett lock.

8. Låt steka på mellanvärme i 5-7 min eller tills äggvitan stelnat. Toppa med persiljan och servera direkt.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

133,68 kr

Köpklart recept för

133,68 kr