Vi tar ett kliv österut och svänger ihop en kryddig shakshuka, där ägg pocheras i tomatsås och blir en frukost/lunch/middag att äta med ett gott bröd och kanske lite starkt te? Dessutom innehåller detta recept på shakshuka svensk färskpotatis för en riktig pangkombination!
40 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
133,68 kr
800 g
färskpotatis, kokt
2 st
knipplök
150 g
riven lagrad ost
4 st
stora ägg
1 påse
spenat
1 st
liten chili, finhackad
20 g
smör
3 msk
olivolja
2 msk
bladpersilja, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter, laktos och ägg
800 g
färskpotatis, kokt
2 st
knipplök
150 g
riven lagrad ost
4 st
stora ägg
1 påse
spenat
1 st
liten chili, finhackad
20 g
smör
3 msk
olivolja
2 msk
bladpersilja, hackad
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, nötter, laktos och ägg
1. Börja med att skära potatisen i skivor, inte för tunna.
2. Skiva löken i tunna skivor.
3. Smält smöret i en stekpanna (det blir enklast i en nonstick-panna) och tillsätt oljan.
4. Stek potatis, chili och lök tills de får en gyllene färg.
5. Pressa/mosa potatisen med en slev så den plattas till.
6. Tillsätt spenaten och den rivna osten.
7. Knäck äggen över potatisen och ringla över lite olivolja. Salta och peppra och sätt på ett lock.
8. Låt steka på mellanvärme i 5-7 min eller tills äggvitan stelnat. Toppa med persiljan och servera direkt.
Köpklart recept för totalt
133,68 kr
Köpklart recept för
133,68 kr