Hemköp

Shakshuka på färskpotatis

Vi tar ett kliv österut och svänger ihop en kryddig shakshuka, där ägg pocheras i tomatsås och blir en frukost/lunch/middag att äta med ett gott bröd och kanske lite starkt te? Dessutom innehåller detta recept på shakshuka svensk färskpotatis för en riktig pangkombination!

40 min

Shakshuka på färskpotatis

Ingredienser

  • 800 g
    färskpotatis, kokt
  • 2 st
    knipplök
  • 150 g
    riven lagrad ost
  • 4 st
    stora ägg
  • 1 påse
    spenat
  • 1 st
    liten chili, finhackad
  • 20 g
    smör
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    bladpersilja, hackad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Börja med att skära potatisen i skivor, inte för tunna.

2. Skiva löken i tunna skivor.

3. Smält smöret i en stekpanna (det blir enklast i en nonstick-panna) och tillsätt oljan.

4. Stek potatis, chili och lök tills de får en gyllene färg.

5. Pressa/mosa potatisen med en slev så den plattas till.

6. Tillsätt spenaten och den rivna osten.

7. Knäck äggen över potatisen och ringla över lite olivolja. Salta och peppra och sätt på ett lock.

8. Låt steka på mellanvärme i 5-7 min eller tills äggvitan stelnat. Toppa med persiljan och servera direkt.

4 portioner

Hemköp chat icon