Hemköp

Krämig sill med ängssyra & äpple

En fantastisk sill med mycket syra och fräschör som passar sig utmärkt till påskens eller midsommarens festligheter! Bäst av allt är att den är superenkel att laga. Blanda bara majonäs och crème fraiche och mixa med ängsyra. Äpplet vänder du bara ner.

 

Tips! Du behöver såklart inte använda just ängsyra om du har svårt att hitta den. Du kan använda vilka syrliga örter som helst! Som tex. citronmeliss. Men smaken kommer då bli annorlunda.

20 min

Krämig sill med ängssyra & äpple

Ingredienser

  • 1 fp
    5-minuters sill
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 kruka
    ängssyra (ej tillgänglig online)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    tärnat grönt äpple

Gör så här

1. Häll av spadet och skiva sillen.

2. Blanda samman majonnäs och crème fraiche.

3. Mixa ner ängssyran och smaka av med salt och peppar.

4. Vänd ner äpple och sill.

6 portioner

Hemköp chat icon