4 port, ca 30 min
30 min
Portioner: 4
4 kokta ägg (6 minuter)
FYLLNING:
300 g fläskfärs
1 finhackad röd chili
1 ägg
1 msk matolja
salt
peppar
PANERING:
1 ägg
1 dl mjöl
1 dl panko eller ströbröd
5 dl matolja att fritera i
1. Koka äggen i 6 minuter.
2. Blanda fläskfärs, chili, ägg, matolja, salt och peppar till en smidig färs. Dela färsen i 4 delar och fördela jämt runt äggen.
3. Panera äggen i mjöl, sedan ägg och till sist ströbröd.
4. Fritera äggen i 160° varm olja i 4 minuter tills gyllene. (Använd hushållstermometer för att kolla temperaturen eller testa med en brödbit. Brödbiten ska bli gyllenbrun på ca 1 minut.)
Tips: Goda att äta både varma och kalla. Perfekta att packa med ut i vårsolen.