30 min
Portioner: 4
500 g skalad rabarber
1 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
VIT CHOKLADKRÄM:
200 g färskost
100 g vit choklad
rivet skal från 1⁄2 lime
MANDELSMUL:
2 dl vetemjöl
1⁄2 dl socker
125 g kallt smör
150 g riven mandelmassa
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Dela rabarbern till 6 cm långa bitar.
3. Lägg i en ugnsfast form. Blanda råsocker med vaniljsocker och strö över rabarbern. Baka i 10–15 minuter.
4. Smält den vita chokladen, låt svalna lite. Vispa färskosten fluffig och vänd ner chokla- den, smaka av med rivet limeskal.
5. Blanda samman allt till mandelsmulet och fördela på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda gyllene ca 5–7 minuter, låt svalna.
6. Lägg chokladkrämen i spritspåse och varva i portionsglas med rabarber och smulor.