Hemköp

Smördegsinlindade mumiekorvar

Den här plockmaten är lika bedårande som god till Halloween. Det bästa av allt är att den är superenkel att laga. Skär bara smördegen i tunna strimlor så är du hemma. Servera med en god chilisås.

60 min

Smördegsinlindade mumiekorvar

Ingredienser

  • 1 paket
    smördeg
  • 1 pk
    varmkorv
  • 2 msk
    majonnäs
  • 1 st
    ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°C

2. Ta ut smördegen kall från kylskåpet och kavla eller dra ut den till ett tunt lager. Var försiktig med att överarbeta degen då smördeg snabbt blir varm och smälter.

3. Skär ut smördegen till smala strimlor. Pensla korvarna med ett vispat ägg och linda in varje korv med en eller två strimlor smördeg. Pensla sedan de inlindade korvarna på nytt.

4. Lägg de smördegsinlindade korvarna i en ugnssäker form och laga dem i ugnen i ca. 20 minuter eller tills degen får färg.

5. Fyll en sprits eller använd en liten tesked för att lägga en liten klick majonnäs på smördegskorvarna för att göra ”ögonen”.

4 portioner