Smörrebröd är den perfekta sommarmaten, det vet du väl? Här kommer ett recept på några som garanterat tilltalar allas smaklökar, väldigt fina blir de också! Recept från Hemlagat nr. 2 2024.
20 min
Grön ärthummus
Marinerad kyckling
Topping
1. Marinerad kycklingfilé: Vispa ihop ingredienserna till marinaden i en bunke.
2. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden.
3. Knyt ihop och låt ligga i kylen i minst 6 timmar (kan ligga kortare om du inte har tid).
4. Häll av marinaden och stek kycklingen gyllene på båda sidor.
5. Sänk värmen och låt gå klart till innertemperaturen når 72 grader. Låt svalna.
6. Grön ärthummus: Mixa alla ingredienser till en grov röra med en mixerstav, eller mosa med en gaffel. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Topping: Svarva zucchinin med hjälp av en grönsakssvarv eller hyvla den tunt på längden och skär den sedan i tunna strimlor.
8. Lägg i en bunke och häll över olivolja och saft av citron, smaka av med salt och peppar.
9. Lägg ut bröden och bred på ett rejält lager ärthummus.
10. Skiva kycklingen i tunna skivor och fördela ovanpå.
11. Toppa med strimlad zucchini och avsluta med färsk körvel och mynta eller andra färska örter som du gillar, lite flingsalt och något drag med pepparkvarnen.
4 portioner