Smörrebröd med stekt inlagd strömming

Den danska och utsökta rågbrödsmackan, smörrebröd som gärna kan ätas som förrätt till påskmiddagen eller under andra festligheter. Låt strömmingen dra i lag en dag innan servering. Då blir det som godast! 

30 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

259,64 kr

Smörrebröd med stekt inlagd strömming

STRÖMMING

  • 500 g

    strömmingsfilé MSC-märkt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 dl

    finhackad dill

  • 1 dl

    rågmjöl

  • 1 st

    skivad rödlök

LAG

  • 1 dl

    ättikssprit

  • 2 dl

    strösocker

  • 3 dl

    vatten

  • 2 st

    lagerblad

  • 5 st

    kryddpepparkorn

SMÖRREBRÖD

  • 4 skivor

    rågbröd

  • 2 msk

    smör

  • 4 st

    skivade kokta potatisar

  • 4 st

    inlagda stekta strömmingar

  • 4 msk

    remouladsås

  • 2 msk

    skivad gräslök

  • 2 msk

    rostad lök

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Ingredienser

STRÖMMING

  • 500 g

    strömmingsfilé MSC-märkt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 dl

    finhackad dill

  • 1 dl

    rågmjöl

  • 1 st

    skivad rödlök

LAG

  • 1 dl

    ättikssprit

  • 2 dl

    strösocker

  • 3 dl

    vatten

  • 2 st

    lagerblad

  • 5 st

    kryddpepparkorn

SMÖRREBRÖD

  • 4 skivor

    rågbröd

  • 2 msk

    smör

  • 4 st

    skivade kokta potatisar

  • 4 st

    inlagda stekta strömmingar

  • 4 msk

    remouladsås

  • 2 msk

    skivad gräslök

  • 2 msk

    rostad lök

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur och laktos

Gör så här

STRÖMMING: 

1. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna.

2. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna.

3. Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt.

4. Salta på köttsidan och strö på dill.

5. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.

6. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek gyllene i smör.

7. Lägg över på en tallrik för att svalna.

8. Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken i en rymlig glasburk och häll den avsvalnade lagen över. Godast efter någon dag.

SMÖRREBRÖD: 

9. Bred smör på rågbröden.

10. Lägg ett lager potatis på smöret och strö över lite gräslök.

11. Lägg på strömmingen, toppa med en klick remoulad, mer gräslök, rostad lök och lite salt och peppar.

Tips! Ta en genväg i köket och köp färdiginlagd strömming. Då slipper du vänta på fisken över natten. Bara att steka direkt!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

259,64 kr

Köpklart recept för

259,64 kr