Hemköp

Smörrebröd med stekt inlagd strömming

En utsökt macka som gärna kan ätas som förrätt till påskmiddagen. Låt strömmingen dra i lag en dag innan servering. Då blir det som godast!

30 min

Smörrebröd med stekt inlagd strömming

Ingredienser

STRÖMMING

  • 500 g
    strömmingsfilé MSC-märkt
  • 1 nypa
    salt
  • 1 dl
    finhackad dill
  • 1 dl
    rågmjöl
  • 1 st
    skivad rödlök

LAG

  • 1 dl
    ättikssprit
  • 2 dl
    strösocker
  • 3 dl
    vatten
  • 2 st
    lagerblad
  • 5 st
    kryddpepparkorn

SMÖRREBRÖD

  • 4 skivor
    rågbröd
  • 2 msk
    smör
  • 4 st
    skivade kokta potatisar
  • 4 st
    inlagda stekta strömmingar
  • 4 msk
    remouladsås
  • 2 msk
    skivad gräslök
  • 2 msk
    rostad lök
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. STRÖMMING: Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna.

2. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt. Salta på köttsidan och strö på dill. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.

3. Vänd strömmingsparen i rågmjöl och stek gyllene i smör. Lägg över på en tallrik för att svalna. Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken i en rymlig glasburk och häll den avsvalnade lagen över. Godast efter någon dag.

4. SMÖRREBRÖD: Bred smör på rågbröden. Lägg ett lager potatis på smöret och strö över lite gräslök. Lägg på strömmingen, toppa med en klick remoulad, mer gräslök, rostad lök och lite salt och peppar.

Tips! Ta en genväg i köket och köp färdiginlagd strömming. Då slipper du vänta på fisken över natten. Bara att steka direkt!

4 portioner

247,27 kr
Hemköp chat icon