Snabb filmjölkslimpa med solroskärnor

2 BRÖD 15 MIN + 1 TIMME I UGN

75 min

1 l filmjölk eller yoghurt
2 dl mörk sirap
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1½ msk bikarbonat
2 tsk salt
smör och grahamsmjöl till formarna

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

1 l filmjölk eller yoghurt
2 dl mörk sirap
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1½ msk bikarbonat
2 tsk salt
smör och grahamsmjöl till formarna

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170 grader.

2. Smörj och mjöla två avlånga brödformar. Blanda fil och sirap i en skål. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan skål. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet, i maskin eller för hand ca 5 minuter. Fördela smeten i formarna och strö över lite grahamsmjöl.

3. Sätt in formarna mitt i ugnen och grädda 1 timme. Låt brödet vila några minuter i formarna innan du lossar bröden och låter de svalna på galler.