Gul gazpacho

Sommarens godaste och enklaste soppa, men med ny färg! Gör en stor tillbringare och servera isande kall, gazpachon är perfekt som förrätt eller på buffén.

15 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

86,92 kr

Gul gazpacho
  • 6 st

    gula tomater (eller röda)

  • 1 st

    stor gul paprika

  • 0.5 st

    gul chili

  • 1 liten

    gul lök

  • 1 stor

    vitlöksklyfta

  • 3 msk

    vinäger

  • 0.5 dl

    olja

  • 1 msk

    salt

BASILIKAOLJA

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 dl

    olivolja

  • salt

Ingredienser

  • 6 st

    gula tomater (eller röda)

  • 1 st

    stor gul paprika

  • 0.5 st

    gul chili

  • 1 liten

    gul lök

  • 1 stor

    vitlöksklyfta

  • 3 msk

    vinäger

  • 0.5 dl

    olja

  • 1 msk

    salt

BASILIKAOLJA

  • 1 kruka

    basilika

  • 1 dl

    olivolja

  • salt

Gör så här

1. Dela allt till gazpachon i stora bitar och lägg i en mixer. Mixa slätt och smaka av med salt.

2. Plocka av basilikabladen och mindre stjälkar och mixa dessa slätt med olja. Smaka av med salt.

3. Häll upp gazpachon i glas och ringla över basilikaoljan och lite svartpeppar.

Tips! Du kan såklart göra "vanlig" gazpacho genom att använda dig av röda tomater. Men då kommer du tappa den fina gula färgen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

86,92 kr

Köpklart recept för

86,92 kr