Gul gazpacho
Sommarens godaste och enklaste soppa, men med ny färg! Gör en stor tillbringare och servera isande kall, gazpachon är perfekt som förrätt eller på buffén.
15 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
86,92 kr
6 st
gula tomater (eller röda)
1 st
stor gul paprika
0.5 st
gul chili
1 liten
gul lök
1 stor
vitlöksklyfta
3 msk
vinäger
0.5 dl
olja
1 msk
salt
BASILIKAOLJA
1 kruka
basilika
1 dl
olivolja
salt
Ingredienser
6 st
gula tomater (eller röda)
1 st
stor gul paprika
0.5 st
gul chili
1 liten
gul lök
1 stor
vitlöksklyfta
3 msk
vinäger
0.5 dl
olja
1 msk
salt
BASILIKAOLJA
1 kruka
basilika
1 dl
olivolja
salt
Gör så här
1. Dela allt till gazpachon i stora bitar och lägg i en mixer. Mixa slätt och smaka av med salt.
2. Plocka av basilikabladen och mindre stjälkar och mixa dessa slätt med olja. Smaka av med salt.
3. Häll upp gazpachon i glas och ringla över basilikaoljan och lite svartpeppar.
Tips! Du kan såklart göra "vanlig" gazpacho genom att använda dig av röda tomater. Men då kommer du tappa den fina gula färgen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
86,92 kr
Köpklart recept för
86,92 kr