En underbar klassiker! Välj vilka svampar du själv vill ha och toppa med färska örter för ännu mer sommarsmak.
45 min
1. Stek svampen i torr panna så att vätskan försvinner. Tillsätt smör, lök, kryddor, salt och peppar och fräs ett par minuter. Vänd ner 100 g färskost, låt svalna och ställ åt sidan.
2. Koka potatisen mjuk, låt den ånga av och pressa med potatispress.
3. Blanda ljummen potatis med lätt uppvispat ägg, mjöl och 1 tsk salt. Rör inte för mycket.
4. Forma degen till en rulle och skär 12 bitar. Gör en grop i varje bit och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop degen över fyllningen och forma till en boll.
5. Koka kroppkakorna i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 10 min, ät direkt eller stek dem gyllene i panna på medelvärme.
6. Servera med lingonsylt och brynt smör.
4 portioner