En underbar klassiker! Välj vilka svampar du själv vill ha och toppa med färska örter för ännu mer sommarsmak.
45 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
262,40 kr
200 g
finhackad blandsvamp
2 msk
smör
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 kruka
hackad timjan
0.5 tsk
rosmarin
100 g
färskost
1 kg
skalad mjölig potatis
1 st
stort ägg
2.5 dl
vetemjöl
1 dl
lingonsylt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
200 g
finhackad blandsvamp
2 msk
smör
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 kruka
hackad timjan
0.5 tsk
rosmarin
100 g
färskost
1 kg
skalad mjölig potatis
1 st
stort ägg
2.5 dl
vetemjöl
1 dl
lingonsylt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Stek svampen i torr panna så att vätskan försvinner. Tillsätt smör, lök, kryddor, salt och peppar och fräs ett par minuter. Vänd ner 100 g färskost, låt svalna och ställ åt sidan.
2. Koka potatisen mjuk, låt den ånga av och pressa med potatispress.
3. Blanda ljummen potatis med lätt uppvispat ägg, mjöl och 1 tsk salt. Rör inte för mycket.
4. Forma degen till en rulle och skär 12 bitar. Gör en grop i varje bit och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop degen över fyllningen och forma till en boll.
5. Koka kroppkakorna i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 10 min, ät direkt eller stek dem gyllene i panna på medelvärme.
6. Servera med lingonsylt och brynt smör.
Köpklart recept för totalt
262,40 kr
Köpklart recept för
262,40 kr