Kroppkakor

En underbar klassiker! Välj vilka svampar du själv vill ha och toppa med färska örter för ännu mer sommarsmak.

45 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

262,40 kr

Kroppkakor
  • 200 g

    finhackad blandsvamp

  • 2 msk

    smör

  • 2 st

    finhackade schalottenlökar

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta

  • 0.5 kruka

    hackad timjan

  • 0.5 tsk

    rosmarin

  • 100 g

    färskost

  • 1 kg

    skalad mjölig potatis

  • 1 st

    stort ägg

  • 2.5 dl

    vetemjöl

  • 1 dl

    lingonsylt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 200 g

    finhackad blandsvamp

  • 2 msk

    smör

  • 2 st

    finhackade schalottenlökar

  • 1 st

    riven vitlöksklyfta

  • 0.5 kruka

    hackad timjan

  • 0.5 tsk

    rosmarin

  • 100 g

    färskost

  • 1 kg

    skalad mjölig potatis

  • 1 st

    stort ägg

  • 2.5 dl

    vetemjöl

  • 1 dl

    lingonsylt

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Stek svampen i torr panna så att vätskan försvinner. Tillsätt smör, lök, kryddor, salt och peppar och fräs ett par minuter. Vänd ner 100 g färskost, låt svalna och ställ åt sidan.

2. Koka potatisen mjuk, låt den ånga av och pressa med potatispress.

3. Blanda ljummen potatis med lätt uppvispat ägg, mjöl och 1 tsk salt. Rör inte för mycket.

4. Forma degen till en rulle och skär 12 bitar. Gör en grop i varje bit och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop degen över fyllningen och forma till en boll.

5. Koka kroppkakorna i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 10 min, ät direkt eller stek dem gyllene i panna på medelvärme.

6. Servera med lingonsylt och brynt smör.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

262,40 kr

Köpklart recept för

262,40 kr