Kroppkakor
En underbar klassiker! Välj vilka svampar du själv vill ha och toppa med färska örter för ännu mer sommarsmak.
45 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
203,45 kr
200 g
finhackad blandsvamp
2 msk
smör
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 kruka
hackad timjan
0.5 tsk
rosmarin
100 g
färskost
1 kg
skalad mjölig potatis
1 st
stort ägg
2.5 dl
vetemjöl
1 dl
lingonsylt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
200 g
finhackad blandsvamp
2 msk
smör
2 st
finhackade schalottenlökar
1 st
riven vitlöksklyfta
0.5 kruka
hackad timjan
0.5 tsk
rosmarin
100 g
färskost
1 kg
skalad mjölig potatis
1 st
stort ägg
2.5 dl
vetemjöl
1 dl
lingonsylt
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Stek svampen i torr panna så att vätskan försvinner. Tillsätt smör, lök, kryddor, salt och peppar och fräs ett par minuter. Vänd ner 100 g färskost, låt svalna och ställ åt sidan.
2. Koka potatisen mjuk, låt den ånga av och pressa med potatispress.
3. Blanda ljummen potatis med lätt uppvispat ägg, mjöl och 1 tsk salt. Rör inte för mycket.
4. Forma degen till en rulle och skär 12 bitar. Gör en grop i varje bit och lägg i lite av fyllningen. Tryck ihop degen över fyllningen och forma till en boll.
5. Koka kroppkakorna i saltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 10 min, ät direkt eller stek dem gyllene i panna på medelvärme.
6. Servera med lingonsylt och brynt smör.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
203,45 kr
Köpklart recept för
203,45 kr