Hemköp
SvgIconSearch

Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär

En sommartårta med mandel- och sockerkaksbotten. Fyll den med vaniljkesella, grädde och färska bär. Kalasgod tårta för fest och firande! 

SvgIconTime70 min
Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär

Ingredienser

  • 500 g
    mandelmassa
  • 200 g
    smör, rumsvarmt
  • 1 dl
    strösocker (0,5 + 0,5 dl)
  • 5 st
    ägg
  • 1.5 dl
    vetemjöl
  • 0.5 tsk
    bakpulver

FYLLNING

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    kesella vanilj
  • 1.5 l
    sommarbär (1 + 0,5 L)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.

2. Tillsätt ½ dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Skär kakan till två bottnar.

4. Mixa ½ l bär med ½ dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten.

5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.

SvgIconCart8 portioner

163,35 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon