En sommartårta med mandel- och sockerkaksbotten. Fyll den med vaniljkesella, grädde och färska bär. Kalasgod tårta för fest och firande!
70 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
195,80 kr
500 g
mandelmassa
200 g
smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker (0,5 + 0,5 dl)
5 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
FYLLNING
3 dl
vispgrädde
1 burk
kesella vanilj
1.5 l
sommarbär (1 + 0,5 L)
500 g
mandelmassa
200 g
smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker (0,5 + 0,5 dl)
5 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
FYLLNING
3 dl
vispgrädde
1 burk
kesella vanilj
1.5 l
sommarbär (1 + 0,5 L)
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.
2. Tillsätt ½ dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Skär kakan till två bottnar.
4. Mixa ½ l bär med ½ dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten.
5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.
Köpklart recept för totalt
195,80 kr
Köpklart recept för
195,80 kr