Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär

En sommartårta med mandel- och sockerkaksbotten. Fyll den med vaniljkesella, grädde och färska bär. Kalasgod tårta för fest och firande! 

70 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

195,80 kr

Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär
  • 500 g

    mandelmassa

  • 200 g

    smör, rumsvarmt

  • 1 dl

    strösocker (0,5 + 0,5 dl)

  • 5 st

    ägg

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

FYLLNING

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 burk

    kesella vanilj

  • 1.5 l

    sommarbär (1 + 0,5 L)

Ingredienser

  • 500 g

    mandelmassa

  • 200 g

    smör, rumsvarmt

  • 1 dl

    strösocker (0,5 + 0,5 dl)

  • 5 st

    ägg

  • 1.5 dl

    vetemjöl

  • 0.5 tsk

    bakpulver

FYLLNING

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 1 burk

    kesella vanilj

  • 1.5 l

    sommarbär (1 + 0,5 L)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.

2. Tillsätt ½ dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Skär kakan till två bottnar.

4. Mixa ½ l bär med ½ dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten.

5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

195,80 kr

Köpklart recept för

195,80 kr