Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär
En sommartårta med mandel- och sockerkaksbotten. Fyll den med vaniljkesella, grädde och färska bär. Kalasgod tårta för fest och firande!
70 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
185,80 kr
500 g
mandelmassa
200 g
smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker (0,5 + 0,5 dl)
5 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
FYLLNING
3 dl
vispgrädde
1 burk
kesella vanilj
1.5 l
sommarbär (1 + 0,5 L)
Ingredienser
500 g
mandelmassa
200 g
smör, rumsvarmt
1 dl
strösocker (0,5 + 0,5 dl)
5 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
0.5 tsk
bakpulver
FYLLNING
3 dl
vispgrädde
1 burk
kesella vanilj
1.5 l
sommarbär (1 + 0,5 L)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.
2. Tillsätt ½ dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Skär kakan till två bottnar.
4. Mixa ½ l bär med ½ dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten.
5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
185,80 kr
Köpklart recept för
185,80 kr