Hemköp

Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär

En sommartårta med mandel- och sockerkaksbotten. Fyll den med vaniljkesella, grädde och färska bär. Kalasgod tårta för fest och firande! 

70 min

Sommartårta med vaniljkesella, grädde och färska bär

Ingredienser

  • 500 g
    mandelmassa
  • 200 g
    smör, rumsvarmt
  • 1 dl
    strösocker (0,5 + 0,5 dl)
  • 5 st
    ägg
  • 1.5 dl
    vetemjöl
  • 0.5 tsk
    bakpulver

FYLLNING

  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 burk
    kesella vanilj
  • 1.5 l
    sommarbär (1 + 0,5 L)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.

2. Tillsätt ½ dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Skär kakan till två bottnar.

4. Mixa ½ l bär med ½ dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten.

5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.

8 portioner