Den som vill avluta middagen med något riktigt pampigt ska snegla på tårtan vi kallar Festfixaren!
Här bygger du höjd och wow-effekt med sockerkaksbotten, maräng, limegrädde och massor av färska bär.
Det bästa med Festfixaren är att du själv väljer ambitionsnivå – köp färdiga bottnar eller baka egna om du har tid och ork, och gör gärna fyllningen i förväg, så slipper du stressa!
Tårtan blir alltid ett samtalsämne runt bordet och passar precis lika bra till födelsedag, sommarfest eller varför inte till en midsommarbrunch? Toppa med extra bär och ätbara blommor för en oförglömlig avslutning på middagen.
Den här desserten gör alltid succé (vi lovar)!
25 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
198,84 kr
Botten
1 st
färdig tårtbotten
2 st
färdig marängbotten
0.25 dl
ginger ale
Fyllning & topping
70 g
inlagd eller kanderad ingefära
10 dl
vispgrädde (6 dl till fyllningen + 4 dl till toppingen)
300 g
Philadelphiaost
1 st
lime
500 g
bär t.ex. hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär
500 g
frukt (t.ex. vindruvor, kiwi och pomelo)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Botten
1 st
färdig tårtbotten
2 st
färdig marängbotten
0.25 dl
ginger ale
Fyllning & topping
70 g
inlagd eller kanderad ingefära
10 dl
vispgrädde (6 dl till fyllningen + 4 dl till toppingen)
300 g
Philadelphiaost
1 st
lime
500 g
bär t.ex. hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär
500 g
frukt (t.ex. vindruvor, kiwi och pomelo)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Du kan förbereda frukt och bär så att du har sköljt/skalat/filéat/skivat i förväg, så går det fort att montera tårtan när den ska serveras. Du kan även riva den syltade ingefäran i förväg och låta den vänta i en burk med lock.
1. Placera den färdiga tårtbottnen av sockerkaksmodell på ett tårtfat och ringla över ginger ale. Ställ åt sidan.
2. Riv den syltade (eller kanderade) ingefäran fint eller skiva den tunt. Fördela på tårtbottnen.
3. Fyllningen: Riv skalet av limefrukten. Vispa Philadelphiaost och grädde till stadig konsistens. Pressa i juice från limen och rör ner det rivna skalet (spara lite till topping om du vill).
4. Fördela hälften av fyllningen på bottnen med den syltade ingefäran. Jämna till. Lägg nu på en av marängbottnarna. Fördela resterande vispad fyllning ovanpå den. Lägg på den andra marängbottnen.
5. Vispa grädden till toppingen fast men något lösare än fyllningen. Täck hela tårtan med den vispade grädden, fördela från mitten och försiktigt ner över kanterna. Resultatet får gärna se lite slarvigt ut.
6. Dags för toppingen: Skölj det som behöver sköljas och torka av. Skala och skär i önskade format.
7. Dags att täcka tårtan med bär: Tänk att du är en konstnär och klicka ut toppingen som färger – du skapar efter egen smak!
Festfixaren är precis som namnet antyder ett säkert kort när du vill imponera på dina gäster med efterrätten. Med färska bär och limegrädde blir det både fräscht, festligt och helt, helt oemotståndligt!
Köpklart recept för totalt
198,84 kr
Köpklart recept för
198,84 kr