Hemköp
SvgIconSearch

Sötpotatis- och broccolifrittata med morotssallad

SvgIconTime45 min
Sötpotatis- och broccolifrittata med morotssallad

Ingredienser

  • 1 st
    rödlök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    stor sötpotatis
  • 1 st
    broccolihuvud
  • 1 msk
    rapsolja
  • 7 stycken
    ägg
  • 2 dl
    mjölk eller vatten
  • 0.5 kruka
    basilika, eller 1 msk fryst
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 150 g
    fetaost
  • 3 st
    morötter
  • 1 dl
    vatten
  • 2 msk
    ättiksprit (12%)
  • 2 msk
    honung
  • 100 g
    blandsallad
  • 1 st
    avokado
  • 1 fp
    fröknäckebröd
  • 1 näve
    färsk basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala och strimla rödlöken, finhacka vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i små kuber. Dela broccolin i mindre buketter.

3. Fräs rödlök och vitlök mjuka i rapsolja i en ugnssäker stekpanna. Blanda ner sötpotatis och broccoli och fräs i 10 min.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna i pannan. Smula över fetaosten. Baka pannan i mitten av ugnen i 25 minuter, tills stanningen stelnat.

5. SYRAD MOROTSSALLAD: Skala och skär morötterna i tunna strimlor med mandolin eller potatisskalare. Koka upp vatten, ättika och honung. Slå lagen över morötterna och låt stå 10 minuter. Blanda morötter, blandsallad och avokado skuren i bitar. Servera frittatan toppad med färsk basilika tillsammans med sallad och bröd.

SvgIconCart4 portioner

206,28 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon