45 min
19 ingredienser
Köpklart recept för totalt
173,01 kr
1 st
rödlök
1 st
vitlöksklyfta
1 st
stor sötpotatis
1 st
broccolihuvud
1 msk
rapsolja
7 st
ägg
2 dl
mjölk eller vatten
0.5 kruka
basilika, eller 1 msk fryst
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
150 g
fetaost
3 st
morötter
1 dl
vatten
2 msk
ättiksprit (12%)
2 msk
honung
100 g
blandsallad
1 st
avokado
1 fp
fröknäckebröd
1 näve
färsk basilika
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1 st
rödlök
1 st
vitlöksklyfta
1 st
stor sötpotatis
1 st
broccolihuvud
1 msk
rapsolja
7 st
ägg
2 dl
mjölk eller vatten
0.5 kruka
basilika, eller 1 msk fryst
0.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
150 g
fetaost
3 st
morötter
1 dl
vatten
2 msk
ättiksprit (12%)
2 msk
honung
100 g
blandsallad
1 st
avokado
1 fp
fröknäckebröd
1 näve
färsk basilika
Allergiinformation
mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och strimla rödlöken, finhacka vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i små kuber. Dela broccolin i mindre buketter.
3. Fräs rödlök och vitlök mjuka i rapsolja i en ugnssäker stekpanna. Blanda ner sötpotatis och broccoli och fräs i 10 min.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna i pannan. Smula över fetaosten. Baka pannan i mitten av ugnen i 25 minuter, tills stanningen stelnat.
5. SYRAD MOROTSSALLAD: Skala och skär morötterna i tunna strimlor med mandolin eller potatisskalare. Koka upp vatten, ättika och honung. Slå lagen över morötterna och låt stå 10 minuter. Blanda morötter, blandsallad och avokado skuren i bitar. Servera frittatan toppad med färsk basilika tillsammans med sallad och bröd.
Köpklart recept för totalt
173,01 kr
Köpklart recept för
173,01 kr