En ny smakupplevelse av vår kära potatissallad med hjälp av sötpotatisens sötma. Rostad lök ger rundad smak och knaprighet.
60 min
1. Värm ugnen till 220 grader. Nagga sötpotatisen med en gaffel, gnid in med olja och lägg på en plåt. Rosta i ugnen i 45 minuter eller tills den är mjuk i mitten.
2. Koka färskpotatisen i en stor kastrull med väl saltat vatten i cirka 15 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan tills den svalnat. Skär i mindre bitar.
3. I en stor skål, blanda majonnäs, yoghurt och senap med salt och smaka av med svartpeppar.
4. När sötpotatisen har svalnat, skala och skär i lite mindre bitar än färskpotatisen. Strö över salt.
5. Blanda färskpotatis och sötpotatis med dressingen, tillsätt spenat och hälften av salladslöken. Servera på ett stort fat och strö över rostad lök och resterande salladslök.
10 portioner