Hemköp

Spansk potatisomelett med chorizo

Lika god kall som varm, funkar som lunch eller ett gott tillbehör. Kan smaksättas i oändlighet, testa med bladspenat för en vegetarisk version.

40 min

Spansk potatisomelett med chorizo

Ingredienser

  • 2 st
    chorizo
  • 500 g
    mjölig potatis
  • 1 st
    gul lök
  • 8 st
    ägg
  • 1 msk
    vatten
  • 1 dl
    olivolja (2/3 dl till omeletten + 1 msk till tillagning)
  • 1 msk
    bladpersilja (valfritt)
  • 500 g
    frysta grönsaker
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut de frysta grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i 20–30 minuter.
  2. Skala potatisen och skär i centimeterstora kuber. Koka i saltat vatten i cirka 5 minuter.
  3. Hacka löken och skär chorizon i små bitar.
  4. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna (cirka 25 cm radie) med höga kanter. Stek chorizon på medelvärme tills den fått färg. Lägg sedan över på ett fat. Torka ur pannan.
  5. Häll av potatisen i ett durkslag. Hetta upp lite olivolja i pannan och vänd ner potatisen. Stek på medelvärme tills gyllene. Tillsätt den hackade löken och rör om tills löken mjuknat.
  6. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra. Häll ner potatis- och lökfräset och chorizon i äggsmeten. Blanda runt. Hetta upp pannan igen med resterande olivolja. Häll i äggsmeten. Låt omeletten puttra på svag värme i några minuter. Skaka pannan ofta så att botten inte bränns.
  7. När smeten stelnat, vänd omeletten med hjälp av en tallrik. Stek den andra sidan ett par minuter på svag värme. Ta av från spisen.
  8. Låt omeletten vila i 10 minuter. Servera i portionsbitar tillsammans med de rostade grönsakerna. Garnera med persilja.

4 portioner

150,72 kr
Hemköp chat icon